Huiselijke opvang in een luxe accommodatie

Wij werken niet met kennels of hokken. Ons resort voor honden bestaat uit luxe hondenhuiskamers waar de honden de gehele dag toegang toe hebben. Onze opzet is dan ook heel anders dan de doorsnee opvangmogelijkheden. Bij ons lopen de honden de gehele dag los op ons grote terrein en hebben onbeperkt toegang tot de hondenhuiskamers.

Bij Lobbes staat bewegingsvrijheid voorop. Gedurdende de dag kan uw hond zowel binnen als buiten vertoeven, uiteraard onder toeziend oog van onze ervaren begeleiders Esmee Hoeks en Sabrina Waaijer. Tevens werken wij nauw samen met gedragstherapeut Miriam Nijdam van MDogs, zij heeft een prachtig trainingscentrum bij ons in het pand (website MDogs).

Alle honden hebben vrijelijk toegang tot onze hondenhuiskamers voorzien van banken, luie stoelen, manden, kussens, speelgoed etc. Wij kiezen dus voor een huiselijke sfeer! Daarnaast vangen we honden in groepsverband op. Een hond is een roedeldier en geniet van het samenzijn met andere soortgenoten. Zij spreken immers dezelfde taal en begrijpen elkaar feilloos. Onze aanwezigheid brengt structuur, regels en duidelijke grenzen. Dit biedt de honden rust, vertrouwen en ontspanning.

Voor nog veel meer foto’s en filmpjes kijkt u op onze Facebook of Instagram.

Buitenspeeltuin

Het overgrote gedeelte van de dag wordt, bij goed weer, buiten doorgebracht in onze grote speeltuinen. Honden af en toe lekker binnen willen liggen, hebben hier ook de mogelijkheid toe door ons open karakter. Het groepsproces staat bij alle activiteiten centraal. Onze opzet vraagt wel om een secure selectie, waardoor we bepaalde voorwaarden stellen aan onze deelnemertjes. Deze voorwaarden kunt u terugvinden onder onze huisregels.

U kunt uw hond ‘s morgens brengen tussen 7.00 uur en 9.00 uur. De honden ´verblijven´ in 1 grote groep honden van allerlei soorten, maten en leeftijden. Optimaal socialiseren dus, alsook leren van elkaar. De ervaring leert dat dit bij goede selectie en samenstelling op een dag, heel goed mogelijk is. De honden die verplicht rust nodig hebben (pups, senioren, honden zonder rem, herstellende honden), kunnen wij op bepaalde momenten even een pauze opleggen.

Bij ons mag uw hond echt hond zijn.

Hondengroepen

Wij werken met 1 grote roedel, alle honden lopen los door elkaar. Vanwege de vele huiskamers en het grote terrein werkt dit uitstekend. Natuurlijk moeten wij wel de juiste groepssamenstelling maken. Veel jonge honden bij elkaar werkt uiteraard niet, gezien er dan teveel onrust en begeleiding nodig is. De groep bestaat voornamelijk uit honden vanaf 3 jaar en ouder. Per dag vangen wij een klein aantal pubers en pups op. Zo kan de aandacht voor iedere hond afzonderlijk worden gegarandeerd.

De dag begint uiteraard met het brengen van alle honden. De kamers zijn voor iedereen toegankelijk en op het voorveld kunnen de honden alvast lekker even naar buiten. Zodra alle honden er zijn, beginnen we met het uitrazen op ons grote achterspeelveld. Daarnaast is er natuurlijk volop gelegenheid om te knuffelen en te stoeien met de verzorgers. Dan is het tijd voor koffie…. Nou ja, voor de juffen dan. Wel staat er een lekker koekje op het menu voor alle Lobbesen. De honden die nog energie hebben, kunnen lekker buiten blijven. De rustigere honden zoeken meestal even een bank, mand of kussen op om even bij te komen.

Daarna krijgen de honden die gewend zijn te eten tussen de middag, hun lunch.

Na het middagdutje, gaan we weer naar buiten met alle honden. We zorgen ervoor dat we 2 keer per dag ongeveer een uur naar buiten gaan. De honden zijn dus vaak meer dan 2 uur per dag buiten. Zeker als het weer het toelaat. Bij zon en warm weer zijn we vaak het grootste gedeelte van de dag in onze fijne tuin!

Vanaf 15 uur is het ophaaltijd, en zijn we vaak weer binnen om op de baasjes te wachten. Maar ook dan is er nog de mogelijkheid om in de tuin te spelen voor de honden die nog energie over hebben, maar de meesten liggen te luieren op de banken.

Bij thuiskomst zijn onze Lobbesen moe maar voldaan, al met al een heerlijke dag voor uw hond!

Laat je hond bij Lobbes dagelijks opvangen

Een gezellige tijd voor je hond